"Câinii nu m-au muşcat niciodată. Doar oamenii."

marți, 25 martie 2008




"Relaţiile dintre fraţi sunt strâns legate de personalitatea fiecăruia, de caracterul şi temperamentul lor, precum şi de educaţia primită din partea părinţilor. Astfel, putem întâlni mai multe tipuri de sentimente: de prietenie sau de dragoste, de respingere sau de ură, de gelozie sau de rivalitate; sau chiar de telepatie, de strânsă comunicare între cei doi.


Părinţii joacă rolul cel mai important în relaţiile dintre fraţi, ei fiind aceia care, cu diplomaţie, pot dirija buna înţelegere dintre copiii lor.


Părinţii trebuie să aibe grijă permanent să nu neglijeze pe nici unul din copii, să nu-i acorde atentie doar celui mai mic, defavorizându-i pe ceilalţi, să le ofere tuturor dragostea lor, să le asculte părerile şi dorinţele şi să-i lase să împărtăşească grijile şi bucuriile lor.


Încercaţi să îi învăţaţi, încă de mici, să aiba un comportament altruist: să împartă între ei, să împrumute, să rezolve conflictele, să se respecte reciproc. Nu aşteptaţi să crească, sperând că lucrurile se vor aranja de la sine. Învăţaţi-i să coopereze, să lucreze în echipă şi să se sfătuiască între ei ."




„Cel ce-şi urăşte fratele este în întuneric şi umblă în întuneric şi nu ştie încotro se duce, pentru că întunericul i-a orbit ochii”

Niciun comentariu: