"Câinii nu m-au muşcat niciodată. Doar oamenii."

luni, 10 august 2009

CODEX ALIMENTARIUS



Paul Anthony Taylor - Despre cosmarul numit CODEX ALIMENTARIUS
- Director pentru Relatii Externe al Fundatiei "Dr. Rath" din Germania
- "Codex Alimentarius este un instrument al fortelor care promoveaza un guvern mondial, controlat de corporatii"
Sub presiunile de decenii ale industriei farmaceutice transnationale, la 31 decembrie 2009, se intentioneaza implementarea fortata la nivel mondial a legii numite CODEX ALIMENTARIUS - Legea produselor alimentare sau Codul produselor alimentare. Desi in aparenta legea ar avea menirea sa protejeze standardele alimentare si medicale moderne, Codex Alimentarius intentioneaza sa scoata in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii, cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor.
Practic, un tsunami gigantic ameninta tot ceea ce ar putea fi un potential concurent pentru industria farmaceutica. Boli precum cancerul, SIDA, maladiile cardio-vasculare, care ar putea fi tratate prin metode naturiste, vor fi lasate in seama medicamentelor de sinteza, care si-au dovedit, in majoritatea cazurilor, ineficienta si chiar periculozitatea. Totul, pentru a nu periclita uriasele profituri ale industriei farmaceutice mondiale.
Doctorul Matthias Rath, directorul fundatiei care-i poarta numele, descrie aceasta situatie astfel: "Adevaratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a castiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli... Aceasta industrie este responsabila de un genocid permanent si raspandit, ucigand in acest mod milioane de oameni..."
In cadrul unui interviu oferit in exclusivitate, directorul pentru Relatii Externe al Fundatiei "Dr. Rath", d-l Paul Anthony Taylor, ne-a vorbit despre soarta care ne asteapta daca nu ne vom ridica glasurile impotriva legii Codex Alimentarius.
De mentionat ca la Parlamentul European au fost depuse circa 500 de milioane de petitii, dar, in ciuda acestei jumatati de miliard de semnaturi, directivele Codex Alimentarius au fost adoptate. Pana la 31 decembrie, Romania urmeaza sa se supuna ordinului lui "Big Brother".
"Parlamentarii romani n-au nici o putere in fata Codex Alimentarius"
- De cata vreme traim "la cot" cu acest Codex, domnule director?
Din 1963, de cand a fost adoptat. Fiind compus din standarde globale pentru toate produsele alimentare, inclusiv pentru suplimentele alimentare folosite in terapiile alternative, Codex Alimentarius va trebui aplicat de toate tarile. Lucrand ca un bloc, cele 27 de tari membre ale UE, inclusiv Romania, folosesc din ce in ce mai mult Codexul ca pe un vehicul de reglare a situatiei globale, asa cum emana el de la UE.
- Va fi Codexul obligatoriu dupa 31 decembrie? Ar putea parlamentul roman sa-l respinga?
- Toate standardele alimentare globale produse de Codex sunt deja efectiv obligatorii, gratie faptului ca sunt folosite de Organizatia Mondiala a Comertului (WTO), ca reper in adjudecarea disputelor internationale comerciale din domeniul alimentelor. Sanctiunile comerciale si uriasele costuri financiare care pot rezulta din pierderea unei astfel de dispute lasa tarile membre ale WTO fara alta optiune, decat introducerea standardelor Codexului in legile lor nationale. Romania este reprezentata la intalnirile Codex de oficiali din Autoritatea Nationala pentru Siguranta Alimentara si de Ministerul Agriculturii. In toate imprejurarile, acesti oficiali primesc ordine de la Guvernul roman si de la Comisia Europeana. Astfel stand lucrurile, Romania si guvernele celorlalte 26 de membre ale UE participa activ la conceperea standardelor alimentare globale, care ameninta sanatatea si viata intregii planete. In vasta majoritate a cazurilor, chiar daca ar dori sa respinga Codexul, parlamentarii romani nu pot avea o implicare semnificativa in acest proces. Practic, n-au nici o putere.
"Controland accesul nostru la alimente sanatoase si sigure, la medicina naturala, fortele din spatele Codexului intentioneaza sa ne controleze vietile"
- Cum va influenta Codexul sanatatea Planetei?
- In esenta, Codex Alimentarius este campul primar de batalie politica, unde razboiul se duce intre cei ce regleaza si controleaza productia alimentara mondiala, in drumul ei de la ferma la furculita. Ca sa raspund punctual intrebarii dumneavoastra, pe langa alimentele obisnuite, Codexul stabileste, de asemenea, standarde pentru vitamine, minerale si suplimentele alimentare, pentru produsele organice, produsele modificate genetic, etichetarea alimentelor, reclame, aditivi, reziduuri de pesticide si medicamentele veterinare. Din toate acestea, este evident ca legea Codex pune din ce in ce mai mult accentul pe interesele economice - in particular regasite in industriile farmaceutice, chimice si de produse modificate genetic - in detrimentul sanatatii umane. Fara dubiu, deci, Codexul este intr-adevar un instrument al fortelor care promoveaza asa-numita "globalizare" si un guvern mondial controlat de corporatii. Controland accesul nostru la alimente sanatoase si sigure, la medicina naturala, fortele din spatele Codexului intentioneaza sa ne controleze vietile.
- Pe site-urile Codex se spune ca le va controla in sens bun, spre binele tuturor oamenilor. Oare ar trebui sa fim linistiti?
- Comisia Codex Alimentarius considera interesele comertului international cu alimente ca fiind mult mai important decat protejarea sanatatii consumatorilor. Controland si limitand accesul nostru la alimentele sigure si sanatoase si la suplimentele alimentare, se poate vedea ca, in principal, Codex promoveaza interesele de multe miliarde de euro ale industriei farmaceutice. Pentru aceasta industrie, orice promovare a terapiilor naturiste este vazuta ca o amenintare directa pentru medicamentele chimice. Asadar, sper ca cetatenii romani nu vor gandi nici o clipa ca au un prieten in Codex.
- Credeti ca are Codex un sistem atat de performant, incat sa poata controla toate magazinele de suplimente nutritive din lume?
- Sistemele puternice de control guvernamental isi trag puterea din nepasarea publica. Daca popoarele stau in expectativa si nu reactioneaza, daca tu doresti sa traiesti sub o dictatura globala, controalele lor sunt eficiente. Daca nu, esti singurul care poate aduce schimbarea. Este vremea solidaritatii! Ca sa poata sa ne controleze sanatatea in viitor, Codex si UE depind de ramanerea popoarelor lumii in ignoranta fata de abordarile naturiste ale terapiilor alternative. Dandu-ne seama de asta, eu si colegii mei am dezvoltat recent un curs online, intitulat "World Health Alphabetization" (Alfabetizarea Lumii in domeniul Sanatatii). Directionand oamenii spre site-ul nostru - www.wha-www.org- puteti contribui la eradicarea analfabetismului privind sanatatea pentru voi insiva, pentru familie, prieteni, colegi si comunitatea in care traiti. De asemenea, am creat cateva site-uri utile tuturor celor ce doresc sa scape de amenintarea reprezentata de medicina "ortodoxa", promovata de marile trusturi farmaceutice: www.arv-facts.com// www.chemo-facts.com// www.cholesterol-fact.org// http://www.pharma-fact.org/.
"Semnati Petitia pentru un Referendum asupra Terapiilor Naturiste, la http://www.eu-referendum.org/ !"
- Vor fi publicatiile precum "Formula AS", care promoveaza terapiile naturiste, amenintate de restrictiile Codexului?
- Libertatea de expresie este deja sub amenintare in UE. Din fericire, sunt doua foarte importante lucruri pe care reviste precum "Formula AS" le pot face pentru a contribui la schimbare: promovarea Initiativei Referendumului European (www.eu-referendum.org) si promovarea site-ului "EU Facts" (www.eu-facts.org).
Primul include o petitie de respingere a asa-numitului "Tratat de la Lisabona" si o petitie pentru construirea unei Europe pentru popoare, de catre popoare.
Foarte importanta este Petitia privind un Referendum asupra Terapiilor Naturiste.
Indemnati cititorii sa intre pe site si s-o semneze. Peste un sfert de milion de europeni au semnat deja si avem astfel sustinatori in toate cele 27 de tari ale UE.
In site-ul Fapte Europene (EU Facts), avem publicate documente istorice privind "democratia" de tip Bruxelles si de unde se trage ea. In plus, oamenii vor intelege cum se incearca "livrarea" Europei, odata pentru totdeauna, intereselor corporatiilor. Prin Tratatul de la Lisabona, Comisia Europeana va fi ridicata la gradul de Guvern European, Guvern al Comisarilor, fara sa fi fost vreodata ales ca atare si in conditiile in care Parlamentul European va fi lipsit progresiv de putere. Iata ce rol important poate avea revista dumneavoastra.
"Codexul plaseaza restrictii severe asupra formelor naturale de ingrijire a sanatatii"
- Dati, va rog, un exemplu de cum interzice Codex suplimentele naturiste.
- Sunt deja cateva texte Codex care plaseaza restrictii asupra beneficiilor pentru sanatate, ce pot fi atribuite suplimentelor alimentare. Probabil cel mai semnificativ exemplu este adoptarea, in 1979, a Ghidului General asupra Teoriilor Naturiste. Radacina problemei Codexului este aceea ca plaseaza restrictii severe asupra formelor naturale de ingrijire a sanatatii.
Ca sa fiu mai exact, Ghidul Codex interzice urmatoarele:
1.Teoriile care sustin ca o dieta echilibrata si mancarea obisnuita din supermarket nu reusesc sa furnizeze totalul de nutrienti de care are nevoie un om sanatos. Teorii pe care le sustinem noi, Fundatia "Dr. Rath", bazandu-ne pe faptul ca alimentele, legumele si fructele nu mai contin nutrientii de acum cateva decade, si de aceea trebuie suplimentate cu minerale si vitamine.
2. Teoriile care sustin ca alimentele (inclusiv suplimentele alimentare) pot fi folosite in prevenirea, stoparea sau vindecarea bolilor, in asociere cu vitaminele si mineralele. Sunt suficiente dovezi si evidente stiintifice care demonstreaza ca micronutrientii pot preveni si trata bolile, numai Codex refuza sa le ia in consideratie, de teama ca industria farmaceutica isi pierde pietele.
Nimeni n-ar trebui sa mai aiba nici un dubiu ca legea Codex incearca sa impiedice oamenii de a avea acces la informatiile cruciale despre sanatate, care ar putea salva milioane de vieti.
- Care este pozitia Codex fata de agricultura bio? Altfel spus, cuvantul "organic" este sau nu pe placul Codex?
- Pericolul cheie in acest context este acela ca legea Codex a slabit in permanenta definitia cuvantului "organic". Ca rezultat, substante candva interzise sunt astazi permise din nou, cum ar fi bioxidul de sulf si etilena, folosite pentru coacerea fortata a bananelor si a fructelor de kiwi, desi este cunoscut ca acestea cauzeaza reactii alergice, ulcere si tumori canceroase.
Este monstruos sa numesti un fruct "organic", cand a fost transportat crud mii de kilometri, in containere frigorifice cu bioxid de carbon, si apoi bombardat cu etilena pentru a se coace, in preziua distribuirii in magazine.
La prima vedere, producatorii multinationali vor sa beneficieze de preturile mai mari ale alimentelor organice, dar fara a-si bate capul prea mult, cum fac micii fermieri specializati in adevaratele produse bio. In realitate, producatorii multinationali de alimente modificate genetic, sustinuti de Codex, vad alimentele organice ca pe o amenintare a modelului lor de business, pentru ca acestea nu pot fi patentate.
Rolul Codexului este, deci, de a proteja interesele producatorilor de medicamente chimice si de a-i elimina pe producatorii de suplimente naturale si agricultorii bio.
Pentru mai multe informatii despre Codex Alimentarius si Fundatia "Dr. Rath", vizitati www4dr-rath-foundation.org//Domnului Paul Taylor ii puteti scrie la e-mail: p.taylor@dr-rath-foundation.org


Ion Longin Popescu
Formula As 875 26.06.2009
Semnaţi petiţia împotriva CODEX ALIMENTARIUS care urmează a fi adoptat în decembrie 2009

Edvin Marton