"Câinii nu m-au muşcat niciodată. Doar oamenii."

duminică, 15 februarie 2009

Pepenii turceşti


"Atenţie la pepenii turceşti, că mustesc de chimicale

Tot ce mancam influenteaza direct sanatatea noastra, iar in Romania in care consumatorii sunt manati catre supermarketuri si hypermarketuri, nu se mai mira nimeni ca numarul bolnavilor de cancer a explodat in 2008. Si mai ales ca aceasta boala cumplita se instaleaza tot mai devreme la tineri si copii!

Insa hai sa vorbim pe sleau si sa recunoastem ca ne-o facem noi cu mana noastra.

In fiecare week-end romanii dau navala in aceste supermarketuri, unde in raioanele de legume si fructe, nu veti gasi niciodata produse de la taranii nostri, crescute doar cu apa, soare, pamant si aer, ci veti gasi rosiile olandeze, nectarinele israeliene si pepenii turcesti care mustesc de chimicale si care ne imbolnavesc pe noi si copii nostri.

Am citit astfel ca un tanar din municipiul Sibiu a reclamat comerciantii de pepeni din Piata Cibin la Oficiul pentru Protectia Consumatorului. El spune ca agentii economici importa pepeni din Turcia si ii vand pe piata ca pepeni cultivati pe terenurile agricole autohtone. „Pe cartonul cu pretul scrie ca sunt pepeni de Baragan sau de Dabuleni, dar cand colo ei sunt turcesti toata ziua ", spune reclamantul.

Nicolae Ionas, directorul OPC Sibiu spune ca inspectorii vor verifica actele de cumparare a marfii, iar daca fructele provin din alta tara decat cea afisata cumparatorului, comerciantul va fi amendat pentru informare inselatoare cu o suma de la 1.000 la 3.000 de lei.Întrebati de provenienta marfii, comerciantii in cauza afirma sus si tare ca-i de-a noastra.Insa producatorii care vand pepeni de productie interna spun ca zilele trecute comerciantii care au pus monopol pe piata au descarcat cateva containere de pepeni adusi din Turcia.

Aduc din Turcia, ca le ies mai bine socotelile asa. Marfa e tratata chimic sa reziste foarte mult timp. Eu daca nu vand pepenii in sapte zile, se strica ", spune o femeie care-si vinde pepenii de Oltenia departe de intrarea in piata. Şi asta pentru ca cei care sunt doar comercianti au cele mai bune locuri de vanzare, exact la intrare.

Ei bine, pepenele romanesc crescut cu apa, pamant si soare, in 7 zile se strica. Pentru ca asa este normal!

Mi-a adus aminte citind despre tanarul de la Sibiu, ca acum vreo doua luni, nevasta-mea m-a batut la cap sa-i cumpar pepene galben. Am luat vreo doi de la supermarket, si mi-am adus aminte ca am dus un pepene in pivnita ca era mai racoare. Am coborat si am dat de pepenele turcesc si ce credeti : ARATA EXACT CA ATUNCI CAND L-AM CUMPARAT! De parca ieri a fost scos din pamant ; adica un pepene din asta a ajuns sa aiba termen de valabilitate mai mare decat al sardinelor thailandeze, adica cred ca peste 10 ani tot ca nou o sa arate.Cam asta mancam si o facem cu buna stiinta. Si ne miram apoi ca ajungem sa infundam spitalele, ca facem cancer....

Circa 75 % din fetele de pana la 30 de ani din Romania se confrunta cu probleme de infertilitate atunci cand isi propun sa faca copii ? Si ne miram de ce ? Pai daca pepenele turcesc, rosia olandeza si nectarina israeliana au termene de valabilitate de luni de zile !!??

Am vazut odata un reportaj despre cum se cresc rosiile in Olanda ....In niste hale uriase, unde nu exista lumina zilei, unde nu bate vantul, unde ele sunt plantate intr-un fel de nisip, si supuse radiatiilor de la niste neoane, si sunt udate cu apa in care se adauga tot felul de chimicale ....pai astea mai sunt rosii sau sunt bombe cancerigene ?

Si sa va mai spun ceva ; in urma cu vreo 6 ani ma ocupam de un proces in care un transportator rutier de marfa din Valcea se judeca cu un en-gross bucurestean pentru plata pretului transportului.Carausul adusese din Grecia cartofi intr-o masina frigorifica, insa a refuzat sa descarce marfa pana ce nu i se plateau banii in avans. A inceput procesul si judecatorul a dispus sechestru pe marfa din camion, iar carausul s-a suparat si a oprit instalatia de climatizare de la camion. Si a stat asa camionul in soare in luna iulie la 40 grade, timp de 12 zile !!! In sfarsit , toata lumea spunea ca o sa gaseasca zemuri si focar de infectie in camion, cand dupa cele 18 zile, s-a dispus expertizarea marfii de catre Judecator. Impreuna cu expertul judiciar , cu avocatul firmei care detinea depozitul en-gross, si cu patronul firmei de transport, am mers sa deschidem camionul....Ce credeti ? Cartofii nu aveau nici pe dracu desi au stat in caldura, fara aer, fara soare; erau cativa stricati insa in nici un caz nu erau asa cum ne asteptam noi, adica o zeama pestilentiala ! Concluzia a fost pusa de avocatul depozitului en-gross : " slava domnului ca grecii fac cartofii astia din pastile ca altfel nu mai gaseam nimic!"

...Chiar asa sa fie slava domnului ? pai noi mancam cartofii astia...

Fara comentarii.

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com "

11.08.2008
http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Atentie-la-pepenii-turcesti.-ca-mustesc-de-chimicale-4-1552.html

Niciun comentariu: