"Câinii nu m-au muşcat niciodată. Doar oamenii."

luni, 16 februarie 2009

Roşiile turceşti



Pentru ca suntem lenesi si delasatori, ne lasam otraviti cu gunoaie turcesti numite impropriu ” legume si fructe”

Duminica, la Romania Te Iubesc am avut ocazia sa vedem cum sunt crescute gunoaiele pe care turcii le numesc " legume" sau "fructe" si care ne-au invadat viata si ne distrug sanatatea.

Trebuie spus ce nu s-a putut spune in reportaj si anume faptul ca, intrebat daca mananca legumele crescute la neon si stimulate cu hormoni, un cultivator turc a dat raspunsul firesc " nu am innebunit sa dau asa ceva de mancare copiilor mei".

Asadar chiar suntem lada de gunoi si tarcul de experimente al tuturor smecherilor, si asta trebuie spus ca nu se putea intampla, decat si pe fondul faptului ca ne-am lenevit atat de mult incat ne este sila sa mai muncim pamantul macar atata cat sa ne hranim sanatos copii si preferam sa-i otravim cu gunoaiele din import!

Turcii ne-au cucerit din nou! Desi avem un pamant bun si roditor, traditii si experienta in agricultura pe piata nu mai gasim decat marfa de import. 70% dintre legumele vandute in Romania provin de la turci.

La acest lucru au pus umarul si politicile idioate ale statului roman din ultimii 20 de ani, si trebuie spus si acest lucru.Asta este rezultatul dezvoltarii excesive a hypermarketurilor, care si-au adus cu ei furnizorii proprii, cu legume si fructe crescute la neon si tratate cu te miri ce porcarii, ca sa arate ca umflate cu pompa.

Bineinteles ca astfel de marfuri se obtin la costuri de nimic (ca si valoarea lor) si permit marje uriase de profit pentru hypermarketuri.Toti acesti retaileri si importatori alcatuiesc o mafie bine inchegata, care pe unde ajung distrug totul.
Si aici si statul este complice, pentru ca nu le impune anumite standarde fundamentate cel putin medical -nutritional, si nu sprijina prin nimic agentii economici locali, dimpotriva, da legi care le pun bete in roate, pe tot felul de aiureli.

La noi, pamantul ramane nelucrat pentru ca taranii nu primesc un pret corect pe munca lor. iar din piete sunt alungati pentru a nu concura hypermarketurile., de parca ar vinde cannabis.

Cred ca disparitia acestei mafii comerciale din Romania ar inviora foarte semnificativ economia nationala, creand mijloce de trai pentru sute de mii de familii din Romania, revigorand comertul si agricultura, pe care efectiv le-au sugrumat in ultimii ani.

4 May, 2009
http://www.urbaniulian.ro/2009/05/04/pentru-ca-suntem-lenesi-si-delasatori-ne-lasam-otraviti-cu-gunoaie-turcesti-numite-impropriu-legume-si-fructe/

Niciun comentariu: